Pinterest • Le catalogue d'idées

Explorez 1860 1869, 1917 et plus encore !

Näkymä Eteläsatamaan, Kolera-altaalle ja Pohjoiselle laiturihaaralle, taustalla Makasiiniranta ja Tähtitorninvuori, oikeassa reunassa mm. observatorio. Hårdh Carl Adolf 1860–1869 Helsingin kaupunginmuseo, Finna

Ullanlinnan kylpylaitos Kaivopuistossa 1860-luvulla © Helsingin kaupunginmuseo - Helsingin eteläisimm.niemenkärjen puiston tarina alkoi v.1834,kun konsuli ja kauppaneuvos,liikemies Henrik Borgströmin(1799-1883) perustama Kylpylä- ja kaivohuoneyhtiö rakensi asumattomalle ja karulle niemenkärjelle kylpylän puistoineen.Puiston sijainti oli juuri sopiva merikylpylälle,jotka olivat tulleet muotiin 1800-luvun alussa.

Tivoli Kampin kentällä. - Finna - Helsingin kaupunginmuseo

Inarintie 12, 10, 8 . - Finna - Helsingin kaupunginmuseo

Erottaja 1800-luvun lopulla, Mannerheimintie. Oikealla Svenska teatern. (Teoksesta: Aikamatka Mannerheimintielle s.41) - Nimensä Erottaja on saanut siitä,että 1800-luvulla Erottaja-tori ja Erottajankatu erottivat varsinaisen kaupungin sen länsipuolella olleesta niin sanotusta Uudenmaan esikaupungista eli nykyisistä Kampin ja Punavuoren kaupunginosista.Nykyäänkin Kampin ja Kaartinkaupungin raja kulkee Erottajankatua pitkin,joka samalla on myös kahden erisuuntaisen ruutukaava-alueen rajana.

Lighthouse in Kustaanmiekka, Suomenlinna, Helsinki - Historialliseen linnoitusalueeseen kuuluvat lisäksi Harakka, Särkkä, Pormestarinluoto, Lonna ja Vasikkasaari, idässä Vallisaari, Kuninkaansaari ja Santahamina.

Sisäpiha Kruununhaankatu 3:n ja Konstantininkadun, nykyisen Meritullinkadun kulmassa 1907. Pihapiirissä olivat tavallisesti talli ja vaunuvaja, navetta, aittoja sekä pesu- ja leivintupa. Kuva: Signe Brander.

Lapsia Katajanokan puistossa. Timiriasew Ivan 1910 – 1919. Helsingin kaupunginmuseo - negatiivi, nitraatti, mv - Finna

Helsingin asema erikulmasta ja raitiotiekiskot rautatientorilla. [1920-luku?]

Unioninkatu 39, Liisankatu 29. - Finna - Helsingin...