Pinterest • Le catalogue d'idées

Explorez Souris, Commencer et plus encore !

Aan de slag met familie Muizepluis (juftal) van kort naar lang: ordenen ordeningsbegrippen.

Automatiseren van spellingcategorieën met Jenga! Of de tafels...

Knip de helft van een eierdoos eraf. Prik in het midden een lange satéprikker en knoop het lint er aan vast. De kinderen mogen de boot versieren met vlaggetjes en raampjes van gekleurd papier.

Thema:" Max en de Toverstenen" (zie prentenboek) Bouwen met grote stenen: "Maaskeien" (van de tuinhandel.) Stapel de stenen op elkaar en maak de grote rots van de rotsmuizen Een rots met holletjes voor de rotsmuizen, verstop er kleine speelmuizen (dierenhandel) in en glazen steentjes.(aquariummateriaal)

Het stappenpad voor kabouters. Op de houtsnippers staan de cijfers van 1 tot en met 20. In het bos is storm geweest. Leg de cijfers in de juiste volgorde zodat het kabouter vrouwtje naar huis kan lopen. Gooi met de dobbelsteen en zet de stappen. Leg er een 2e pad naast en je kunt spelen wie het eerste op de plaats van bestemming is. (Houtschijven zijn te koop in de webwinkel van credu.nl)

Muizenspel. De kleuters proberen de knikker in de muis helemaal tot boven te krijgen met behulp van 2 touwtjes zonder de knikker in een gat te laten vallen.