Pinterest • Le catalogue d'idées

Explorez Lauri, 1878 et plus encore !

Ajattomat klassikot pysyvät. Tamperelaisen Lauri Viidan (1916-1965) Alfhild ja paltamolaissyntyisen Eino Leinon (1878-1925) Nocturne ovat kestäneet ajan hammasta suomalaisten lempirunoina. Asia tuli tarkastettua suomalaisen kirjan museo Pukstaavin ja Annikin Runofestivaalin runokyselyssä, jonka tulos paljastettiin lauantaina Tampereen Väinö Linnan aukiolla.

▶ Talking Volumes: Margaret Atwood reads "Night Poem" - YouTube

Haastattelu 2013 Annikin Runofestivaalin amerikkalaisesta esiinyujävieraasta Anne Waldmanista. "Beat-sukupolven supertähti" Runous on voima, joka ravisuttaa. Sanat syöpyvät mieleen tai joskus ne vain kulkevat kuulijan läpi. Yhtä kaikki, lopputuloksena on oivallus, ihastus tai joskus inhon tunne. Runous tuntuu koko kehossa, siksi se on parhaimmillaan lausuttuna tai kuunneltuna. Vuoroin kovaan ääneen huudettuna, vuoroin kuiskattuna. Eläytyen ja kiivaasti hehkuttaen.

Alice Notley Interview

Aamulehti: Runous on ensimmäinen ääneni, sanoo Nikky Finney, viime vuoden National Book Award -voittaja ja Annikin Runofestivaalin pääesiintyjä. – Runouden kautta tulee kaikki muu, ja siihen kaikki muu johtaa. ”Kaikki muu” tarkoittaa Finneyn kohdalla ainakin valokuvausta, opettamista, tutkimustyötä ja aktivismia.

Bisbee, AZ

Alice Notley (08 nov 1945 – Bisbee AZ) 1999 Finalist

Urban Icons: Publishing & Literature | Urban Romance Online

Annikki Poetry Festival - Annikin Runofestivaali 9.6.2012 Tampere, Finland. Nikky Finney, Paul Polansky, Heli Laaksonen, Risto Rasa & Patrick Vena, Robert Meriruoho, Anja Snellman & Jukka Orma, Jaakko Hämeen-Anttila, Mikko Mankinen, Yari, Silene Lehto, Outi Mäenpää ja Kuhnafar-I & Yrjänä Sauros, Antti Mäkelä ja Antti Hyartt. Toteutus: Sami Pöyry/Monadi-Filmi

Kesällä 2013 Solidaarisuus näkyy ja kuuluu Pirkanmaalla! Annikin Runofestivaali, Työväen Musiikkitapahtuma sekä Maailmantango-festivaali tukevat Solidaarisuuden kehitysyhteistyötä myymällä tapahtumiin kahden euron lisähintaisia solidaarisuuslippuja. Arvostettu säveltäjä ja muusikko Kaj Chydenius toimii festivaalien solidaarisuusartistina ja esiintyy kaikilla kolmella festivaalilla.

Barbara Kingsolver is my favorite fiction author thus far. Still avidly reading to see if I can find her competition